onsdag 16 november 2011

Golf och endometrios

Claire och jag efter en nio-håls golfrunda
Vad har dessa två saker gemensamt? Absolut ingenting, men jag vill berätta om båda sakerna då dessa har drabbat mig. Lite positivt och lite mindre bra.
Golf spelade vi i helgen. Faktum är att vi började spela i somras och går en nybörjarkurs där man lär sig både att spela samt alla regler som ingår och det är inte lite det! Och dessutom på franska! Men det går när något är roligt :) Hösten är här men på ett härligt sätt - i helgen hade vi 18 grader varmt, alla vackra höstfärger och en sol på en blå himmel. Perfekt golfväder! Vi spelade för första gången, och inte den sista hoppas jag, med ett annat par, Claire och Thomas. Claire är den första kompisen jag fick här i Nantes och vi håller kontakten, inte jätteofta men lite då och då. De är också nybörjare så det blev 9 hål i fredags. Efteråt åt vi varsin hamburgare i klubbhusets restaurang. Det var en sån härlig runda i så gott sällskap! Kan knappast bli bättre.
And now over to something completely different! (Monty Python)
På fredag är det äntligen dags. Jag ska opereras för en sjukdom som heter endometrios. På Vårdguidens hemsida beskrivs det såhär: "Endometrios är en kronisk gynekologisk sjukdom då vävnad som liknar livmoderslemhinnan finns utanför livmodern."
Vill du läsa mer om det kan du klicka på denna länk:
Efter 25 år av menssmärtor utöver det vanliga och starka receptbelagda tabletter varje månad, har jag fått en diagnos. Så skönt! Men åh så arg jag blir på min svenska gynekolog som kunde lyssnat på mig och gått vidare med tester. Grr... å andra sidan är det svårt att upptäcka, eftersom många kvinnor har generellt menssmärtor. Jag har dessa smärtor med en twist. Och på fredag är det alltså dags för en titthålsoperation där de går in och tar bort de infektuösa små luringarna som flyter omkring i buken på mig. Efter detta ska smärtan ha försvunnit helt. Tänk! Jag har faktiskt lite svårt att förställa mig det.
Jag är dock lite orolig inför operationen. Sjukhus är inte ett favvoställe, men längtan att bli av med detta är stark, så det ska bli skönt att få det gjort!
Hej o hå!
Tina