torsdag 15 september 2011

Sommar 2011


Familjen Bruhn hälsade på under midsommarhelgen


Lasse o Ulle (Ulrika) hälsade på oss i augusti.


Med surfbrädan på sydvästkusten



David o jag på släktträff i Lund.



Jag håller med. Det är för dåligt att jag inte kan skriva lite oftare i min blogg... jag som egentligen tycker det är roligt att skriva. Tiden går fort när man har roligt, eller går igenom en jobbigt period. I detta fallet det senare. Det är bättre nu och livet går vidare. Till det hörde att jag hade svår hemlängtan till Sverige hela våren och sommaren. Jag längtade så till den 10 augusti när jag skulle få sätta fötterna i den skånska myllan igen.

Mitt i det jobbiga har vi haft det roligt trots allt. Vi fick besök av familjen Bruhn runt midsommar under några dagar och det var mycket roligt!

Första veckan i augusti åkte vi med UCPA till sydvästkusten för att surfa och golfa i en vecka. Vi hade tur med vädret just den veckan eftersom det varit en riktig skitsommar detta år. Surfa var inte riktigt min grej, men det var roligt att testa det! Desto roligare var golf. Fast jag och David började spela redan i början av juni, riktigt skoj är det.


Veckan innan jag skulle åka till Skåne, fick vi besök av Lasse och Ulrika. Det blev bl a bad i Atlanten (fast jag var badkruka) och smak av bretagnska galetter. Superkul att de var här!

Veckan därpå åkte jag alltså hem. Ja, det räknas fortfarande som hemma, lika mycket som att hemma också är i Nantes. Jag har två platser i världen som jag kallar hem, det är inte så dumt!

Det var faktiskt väldigt skönt att vara där själv den första veckan, då jag inte hade särskilt mycket planerat utan umgicks mycket med min familj, speciellt då mina kära syskonbarn som är 4,5 respektive 1,3 år. Helt underbara o söta, o krångliga o busiga som barn ska vara! Jag saknar dem. Vi tog vår tid och tog dagen som den kom. Mycket skönt.

När David kom veckan därpå blev det Tivoli-besök, släktkalas och kräftskiva, och däremellan en supertrevlig kompisträff i Malmö.


Jag har fått enormt mycket energi av min Sverige vistelse, det gjorde gott i själen! Precis vad jag behövde. Jag har fått mer kraft att söka jobb, jag har börjat på en franskkurs, 8 timmar i veckan och det är verkligen roligt och stimulerande. Jag har även engagerat mig i svensk gymnastik - jodå, Friskis&Svettis finns nu även i Nantes! Jättekul!

Jag har även ett nytt jobb på gång (jobbar fortfarande i ostaffären), men jag återkommer till det om det blir något. Spännande är det i alla fall!


Det var min sommar!

Hoppas ni har haft en bra sommar ni med, som läser denna blogg.

Kram

Tina