torsdag 25 februari 2010

Madame Blå

Igår gick jag ner i stan och besökte Madame Blå. Jodå, det var så trevligt så, gott te hade hon också!
Faktum är att Madame Blå är ett nyöppnat skandinaviskt café/restaurang mitt i stan. Var ju tvungen att kolla in stället och det var riktigt trevligt. Ägarinnan heter Birgitta och är halvdansk/halvfransk så vi pratade danska/svenska. Menyn bestod av sill i olika former, köttbullar med kokt potatis (och inte frites...) och annat gott. Hon hade t o m snaps på dryckesmenyn om man skulle vilja komma riktigt nära sina rötter. Jag tog en te och fick två havrekakor till det, mums.
Inredningen var ljus och både fransk och skandinavisk, med massor av tavlor överallt. En gång varannan månad ordnar hon vernissage, där man förhoppningsvis kan möta den skandinaviska kolonin i stan. Kan ju vara trevligt!

Hej hopp for now!
Tina

tisdag 23 februari 2010

Äntligen i Nantes

Oj, vad tiden går när man har roligt!
Anlände till Nantes i torsdags vid 22-tiden och mötes av David och ett fång rosor. Dagarna sedan dess har gått fort. Skrev in mig i fransk arbetsförmedling i fredags och det gick på 10 minuter. Bara själva inskrivningen. Den 12 mars ska jag träffa en arbetsförmedlare personligen, ge mitt cv etc. Ska bli intressant vad de har att säga. Häromdagen när jag sonderade terrängen i stan, gick jag in på Manpower för att höra lite hur det fungerar och vad jag behöver göra. Jag får vänta snällt på vad arbetsförmedlaren har att säga först; kanske jag måste utbilda mig vidare för att matcha Frankrikes krav på att kunna arbeta som t ex projektledare, administratör, eller receptionist eller annat. Det skiljer tydligen åt från stad till stad inom Frankrike, så att komma från ett annat land blir ännu mer svårdefinierbart... hm. Ja ja, vi får väl se. Annars har jag packat upp nästan alla flyttlådor. Är en del kvar som jag inte vet vart jag ska få plats med, men det ger sig väl :) Fick köpa fler galgar idag. Inser nu hur mycket kläder jag har tagit med mig... tyckte jag slängde en hel del innan jag flyttade... :)
I lördags fick vi gå och köpa fler plastboxar att ha under sängen, och det blir en vända till Ikea på lördag för att skaffa ett cd-ställ till alla mina skivor. I lördags kväll hade vi vänner över på en drink och snacks, och de var jättetrevliga. I söndags blev det mer uppackning och en cykeltur längs Loirefloden.
Just det, det måste jag ju nämna: det är 10-15 grader här och mestadels sol! Tjoho!!!
Har hört om snöovädret ni har, inställda tåg osv. Fy bubblan! Då trivs jag bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt, och lukta på blommorna, sniiiiffff. Nja, inga blommor har slagit ut här än, men det finns en del knoppar på träd och buskar. Några veckor till så.
Är från och med idag gräsänkling: David är på sin säljturne t o m torsdag. Det gör inget, jag upptäcker nya saker hela tiden. Som t ex att gå till doktorn. Det fick jag göra idag. Urinvägsinfektion lyder domen som jag nu har medicin mot. Doktorn ville också att jag skulle ta ett kisseprov på ett laboratorium som ligger på en annan gata, sedan gå till apoteket och hämta ut medicinen. Ja, så kan det gå. Då vet jag hur det funkar till nästa gång!
Har också invigt min nya dramaten - ja, det är tantvarning på det men det skiter jag fullständigt i, det är så praktisk och jag får plats med så mycket när jag ska handla mat. Så det så!

Ha det gott allihopa, och håll ut - våren ÄR på väg!
Tina

måndag 15 februari 2010

Längtar...

Om 2,5 dagar, eller om 80 timmar, lämnar jag detta kalla och karga, men ack så vackra land. Nu är det nära och jag nästan hoppar i stolen jag sitter på just nu - åh så spännande!
Nu behöver jag inte längre säga "om två veckor så", eller "om en vecka ska jag", nu kan jag säga: på lördag ska jag och David ha vänner över på en drink och tilltugg. På lördag - om några dagar alltså! Tjohoo!!! I can't wait!
Flyttlådorna kom idag och sitter säkert i lägenheten i Nantes, alla papper från arbetsförmedling och andra instanser är ordnade. Nu ska jag bara packa om lite och off I go.
Fortsättning följer...
Tjingeling for now,
Tina

tisdag 2 februari 2010

Drygt två veckor kvar...

Bor hos mina föräldrar på landet tillfälligt innan jag flyttar till Nantes och det är ok. Ute yr snön och kallt är det, fy bubblan. Det finns inte så mycket att göra så jag är ganska uttråkad för att vara ärlig. Men jag är glad för sällskapet och att mina föräldrar ställer upp på att jag kan bo här tills jag flyttar.
TVn går varm om dagarna och det enda lektyret jag har är Svensk Damtidning... Dagens händelse var att vi åkte till NetonNet för att pappa skulle köpa en mobil. Suck.
Imorgon blir det desto roligare, då ska jag till Malmö och äta lunch med en kompis och fika med en annan - kul!
Man får ta det onda med det goda. Och lite tråkigt är bara bra, då blir det extra mycket roligare i framtiden :)