måndag 20 juni 2011

Släktträff i Normandie


Jag o David framför kalkstensklippor


Kalkstensklippor o by där vi bodde, Criel-sur-mer


Kalkstensklippor i Tréport




Typiskt normandiskt hus, mycket trevligare än de som finns runt Nantes som är gråsjaskiga...

Jag tänker på Asterix, Obelix och gänget när jag ser dessa hus!

Då var det dags för släktträff igen då, den här gången i Normandie, nära Dieppe.

Den här gången var vi inte fullt så många som sist, bara 50 pers... :) Alla var trevliga och ville växla några ord med mig. Vi vandrade mycket utmed de stora vita kalkstensklipporna. Ni vet klipporna i Dover i England som man hört talas om och t o m sjungit om, likadana klippor finns på Frankrikes nordvästra kust, och inte bara i Calais.


Vi befann oss i en liten by som heter Criel-sur-mer, som ligger några mil från Dieppe. Vi bodde i ett vandrarhem som har varit ett slott en gång i tiden så det fanns många rum och stort var det.

Tyvärr blev jag magsjuk under söndagen så jag missade calvadosprovningen och en god middag efteråt. Attans.


Ha det gott!


Tina





torsdag 9 juni 2011

En dag i Rennes


Bistro à Tartines


Bistro à Tartines



åsa och gullungen Isak


Igår var jag i Rennes och hälsade på åsa och hennes 6-månader gamla son Isak. Rennes är "huvudstaden" i Bretagne, 1.5 timme med tåg från Nantes.


Vi hade jättetrevligt, gick runt i stan och fikade på Bistro à Tartines, ett riktigt café med hembakade fruktpajer och gott te. Det kan man kanske inte tro, men riktiga fik som det finns det inte så många av varken i Nantes eller i Rennes. Här fanns den härliga avkopplade fikakänslan som vi svenskar är vana vid och tycker om. En riktig pärla!


Rennes är överhuvudtaget en väldigt trevlig stad. Centrum är stort och utbrett och det finns små boutiquer överallt som ger ett charmigt och ungt intryck av stan. Det är en mysig stad helt enkelt. Måste faktiskt erkänna att Nantes inte är en särskilt mysig stad på det sättet. Den är inte vacker och det finns inga charmiga gamla kvarter kvar då staden bombades mycket under andra världskriget. Hm. Kanske skulle försöka övertala mannen att flytta till Rennes så småningom... :)


Tina
















måndag 6 juni 2011

Royal de Luxe - marionetteater









För två veckor sedan var det stort jippo i Nantes - Royal de Luxe var i stan!



Royal de Luxe är en gatuteater där jättemarionetter är skådespelarna och de reser runt i världen och visar upp sig. "La Petite Géante" (Den Lilla Jätten) är den stora publikdragaren. En liten flicka med mörkt hår och varma ögon visar upp sig, denna gång tillsammans med sin hund Xolo och sin farbror Campesino som hon tog med sig från Mexico, som teatergruppen besökte innan Nantes. Sist de var här var 2008.


En liten film så att ni kan se dem i aktion finns här:



Till helgen blir det ytterligare en familjeträff, denna gång på Davids mammas sida. Träffen hålls norrut, i Dieppe.


Ha det bra!