tisdag 22 februari 2011

Drottningen av Nantes


Drottning för en kväll


Kärleksrosor


Jag hittade den!
Det var jag som kammade hem kronan när jag upptäckte den lilla porslinsfiguren i min kakbit när vi festade på en sådan som efterrätt en fredagkväll med vänner. Roligt hade vi och jag kände mig riktigt avslappnad i konversationen denna gång än någon gång tidigare, gött!

Den 18 februari firade vi att jag bott i Frankrike i ett år! Jag fick en härlig bukett rosor av David och de står sig än. Visst är de vackra?

Igår köpte jag ett träningskort och tränade samtidigt, åh vad skönt att röra på sig! Jag blir lika glatt överraskad varenda gång jag börjar träna, när jag egentligen vet hur jäkla bra och viktigt det är att motionera. Det är märkligt hur jag kommer in i perioder av slöhet, olust och glömska då jag inte tränar, och så undrar jag varför jag har lite krämpor här och var... är det nån som känner igen sig? Det finns säkert ett bra talesätt för detta beteende som jag inte kommer på just nu. Nån som känner sig manad? Lägg en kommentar vetja!
Det finns verkligen ingenting dåligt med att träna, ingenting! Och ingen ursäkt heller för att inte göra det. Det är inget att analysera över, det är bara att sätta igång! Just Do It!

I veckan får vi svenskt finbesök i form av Anders, yeahh! Ska bli kul att träffas och visa honom runt lite!

Ha det så bra,
Tina

torsdag 10 februari 2011

Kungen av Malmö


Min kompis Henrik - kung för en dag

När jag var i Sverige i januari för att rensa vind och lägenhet, träffade jag även mina vänner naturligtvis. Jag hade med mig en kaka som man brukar äta i Frankrike runt den 6 januari. Det var ju då de tre kungarna Melchior, Baltazar och Kaspar lämnade över gåvor till jesusbarnet.
Fransmännen har gjort denna dag till en liten festlighet då man äter denna kaka som innehåller en liten porslinsfigur. Den som får porslinsfiguren i sin kakbit, blir dubbad till kung och får en krona på huvudet. Lustigt nog är den 6 januari en röd dag i Sverige som vi egentligen inte firar nämnvärt, det är på sin höjd skönt med en helgdag sådär mitt i veckan efter jul- och nyårshelgerna. I Frankrike däremot firas det med denna kaka, men det är INTE en helgdag.

Tillbaka till Frankrike och livet går sin gilla gång. Jag jobbar ca 10 timmar i veckan i ostaffären, men söker annat under tiden. även om det är rätt kul att jobba där och ha med kunder att göra tycker jag trots allt inte om det faktum att arbeta på en lördag. Det stör mig. Jag tycker faktiskt om den där 8-17 rutinen med lediga helger. Jag kommer inte ifrån den känslan. Dessutom vill jag träffa min sambo när han väl är hemma eftersom han är utestationerad ganska ofta på annan ort under veckorna.
Ja, ja, det är helt ok så länge, jag vill inte klaga. å andra sidan är det ju bra att veta vad man vill för i slutändan brukar det bli så ändå, man styr liksom mot ett mål. Vi får väl se. Sökte ett jobb i lördags genom Manpower och minsann om de inte ringde upp i tisdags! Det var första gången någonsin sedan jag flyttade hit. Han ville berätta lite mer om jobbet och fråga om jag fortfarande var intresserad. Jotack, det är jag svarade jag. Det är ett mammavikariat på 6 månader som projektledare där man har kontakt med kunder i norra europa. Nu återstår att se om företaget vill träffa mig. I vilket fall som helst är det roligt att bli sedd :)

Imorgon kväll ska vi ha vänner över på middag, vi blir 6 vuxna och 3 barn, och ett par med ett barn sover över till lördag då de åker hem till Kina igen. De är utestationerade där några år.
Det ska bli trevligt!

Over and out,
Tina