måndag 19 april 2010

Sommarvärme

Åh, vilken helg! 25 grader varmt och sol hela helgen och det håller i sig :)
Svärpäronen hälsade på samt en syster till David och vi hade verkligen jättetrevligt. Bjöd på svensk mat i fredags: köttbullar med sås, potatis och lingonsylt. Till förätt lite renkött med pepparrotsvisp. De tyckte det var jättegott: allt blev uppätet!
Har gått långa promenader med dem, shoppat lite och annat.

Har fått reda på att mina fönster byts ut i lägenheten i Malmö denna vecka. Min kära granne ska skicka foton när det är klart. Åh, så spännande! Ska försöka visa de här på bloggen.

Ha det gott!
Tina

måndag 12 april 2010

Sol o öl! ... och lite undervattenshockey








Helgen har varit jättefin här! Har hört att det varit en fin helg i Skåne också, vad skönt.
I fredagskväll var salsan inställd så vi stack till ett torg med många uteserveringar och beställde varsin öl. Det var dejligt! Jag sitter i vimlet på den översta bilden.
Lördagen bjöd på över 20 grader och sol och massor av folk i stan! Tyvärr vaknade jag med nackspärr så resten av dagen blev det starka tabletter och vila. Men ändå :)

I söndags fikade vi med en kompis till David som sysslar bl a med undervattenshockey. Jag har aldrig hört talas om den sporten och undrade hur det gick till, så vi hängde med henne till en match som spelades under söndagen. Som ni ser på bilden finns även videobevakning under vattnet (annars är det inte så kul att titta på :) ). Den andra bilden är en bild på själva pucken och klubban. Det är ingen jättestor sport i Frankrike, men de har i alla fall FM-matcher (Franska mästerskap), så den är i alla fall relativt stor. Sedär, så har jag lärt mig nåt nytt!

På fredag kommer Davids föräldrar och ena systern på besök, ska bli roligt!

Ha en fin vecka!
Tina

torsdag 8 april 2010

Cykeltur och valpar





I förmiddags cyklade jag till den närmsta simbassängen här i stan, för att se om jag hittade dit och hur lång tid det skulle ta att ta sig dit. En kvart tog det och som arbetslös kan jag fixa ett simkort för reducerat pris som varar i två år, toppen!
På vägen hem stannade jag till vid en park som jag cyklat förbi några gånger men aldrig tagit mig tid att gå in i. Jag ledde in cykeln och efter bara ca 7 meter, var i princip all trafikbuller borta. Det var rena oasen mitt i stan; lugnt och stilla, fågelkvitter och sol. I parken fanns lekplats för barn, men även för vuxna i form av en basketkorg och två pingisbord(!) En plaskdamm för barnen när sommaren startar fanns också, dock ej vattenfylld än. Jag satt där och solade ett tag, nu är mina kinder lite rödbruna - vårsolen tar snabbt :)

På vägen hem från parken tog jag en bild på en typisk gata här i Nantes.

Efter lunch cyklade jag mot stan, målet var de asiatiska butikerna som ligger vid ett lugnt torg med härliga uteserveringar, my kind of place! På andra sidan torget finns en djuraffär där de säljer allt från guldfiskar till undulater, ekorrar och hundar som ni ser på bilden. Är det måhända en tanke bakom att de asiatiska butikerna ligger nära denna djuraffär där de säljer hundar? Hmm... mina makabra tankegångar tar vid...

Må gott i vårsolen!

Tina

måndag 5 april 2010

Opp amaryllis!




Jaha, det var den påsken det, 2010. Den har varit fin med sol och visserligen lite regn också, 15 grader med en kall vind. Tja, det kunde varit värre.

I fredags hade vi vänner över på middag: det blev min mammas recept på sojakyckling och basmatiris. Det tyckte de om, speciellt imponerade var de över riset som är kokt på rätt sätt (13 minuter koktid, varken mer eller mindre). Kul! Vi fick bl a en underbart stor bukett blommor; amaryllis kan arrangeras på fler sätt än jularrangemang, se bilden. Sedan blev det spontant bestämt att vi skulle ut och dansa. Sagt och gjort, vi åkte till ett ställe där de spelade bra musik, ganska mycket afrikansk musik lade jag märke till, mycket trummor och så. De blandade bra med 80-tals hit inemellan, lite salsa, och annat. Det blev en lyckad kväll på alla sätt och vis!

I lördags cyklade vi in till stan och sonderade matmarknaden. Åh så härlig! Dit ska vi/jag definitivt handla mat i framtiden: där fanns allt från grönsaker och frukt till fiskebodar och kött och fågel. Mycket trevligt! Sedan stack vi till de två asiatiska butikerna som finns i stan. Jag tycker ju om asiatisk mat så det blev en liter Kikkoman sojasås och lite annat gott. David fick tag på ett par skor (i en annan butik, inte asiatiska butiken :) ). En halvtimme efter hemkomsten haglade det så vi hade tur med vädret!

I lördags fixade jag en lammstek som blev, om jag får skryta lite, fantastiskt god. Och så lätt att laga! Haricots verts till det, ett gott rött vin och lite bröd och ost som avslutning som ni kan se på bilden här.

Resten av helgen har gått i avkopplingens tecken, vi har gått promenader och spelat spel.

Ha det gott,
Tjingeling!
Tina