torsdag 8 juli 2010

Granville - sommarstad


Utsikt från hotellrummet


Utsikt från högsta platsen i Granville



Hauteville - artistkvarteren i Granville




Pétanque (Boule på svenska)


Medan David jobbade, rådde jag mig själv under måndagen och tisdagen. Granville är en liten sommarstad med strand och trevliga gator och torg. Jag strosade runt och såg mig omkring och upptäckte att det är också en stad med måsar - överallt! Jag trodde faktiskt jag skulle få ett visitkort från dem under dessa dagar, men de skonade mig från detta kladdiga och generande elände. Dessa enorma fåglar som konstant skriker och skrattar om vartannat, ett jäkla liv för de.

Nåväl.

Hotellet vi bodde på var fint beläget precis bredvid havet, se bilden. Vädret var helt perfekt, runt 25 grader och sol, och emellanåt en skön bris. Jag kunde gå omkring i shorts och t-shirt utan att bli nämnvärt svettig, skönt. Favoritutsikten var beläget ovanför hotellet, och vägen dit var belagd med kullerstenar och kantat med gamla normandiska stenhus med en hel del färgglada stockrosor och pelargoner som klängde längs med husgavlarna, så fint. Detta kvarter har alltid varit hemvist för skådespelare, målare och andra artister - och det märktes på atmosfären, det var vackert i all sin enkelhet med utsikt till havet på båda sidor. Dit gick jag flera gånger om dagen, för att titta och njuta eller för att läsa min bok.

På eftermiddagen när te-suget satte in, sökte jag mig ner i centrum där jag hittade ett underbart café som var specialister på just te. Det fanns alla möjliga sorter: vitt, rooibos, grönt, earl grey, mate, kinesiskt, japanskt, indiskt osv. Det var bara att välja. Till det beställde jag in varma scones med sylt. Allt serverades på fina fat, vackra tekoppar och tekanna. Caféets atmosfär var lugn i ljustgrått och grönt med möbler i trä och lugnande musik. Där spenderade jag några timmar både på måndags- och tisdagseftermiddagen. Helt underbart!
http://www.picorette.fr/ om ni är nyfikna. Det var inte billigt, men värt varenda tedroppe och scone-smula :)

Mer om Granville imorgon.

Tjingeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar