onsdag 12 maj 2010

Väder och vind och Quiberon







Bretagnes flagga (den svart-vit randiga i mitten)


Just nu är det 9 grader ute, sol förvisso, men blåsigt - i maj månad! En liten tröst är att alla jag pratat med säger att det inte är normalt för årstiden. Vi får hoppas att det vänder snart.

Ovanpå alltihopa stängde de som sköter byggnaden vi bor i, av värmen för att göra reparationer i huset i några dagar. När dessa dagar var över kom inte värmen igång, det visade sig att själva värmeaggregatet hade gått sönder under tiden... Så det är 16-17 grader inomhus. Ja ja, det är bara att sätta på sig ulletröjan och sockorna och dricka en massa te. Fast för några dagar sedan gick min snälle man och köpte en värmefläkt så jag är glad igen :)

Slut på gnället och nu över till något helt annat.
För några veckor sedan, när det var varmt och skönt, typ 26 grader, åkte vi på en två-dagars utflykt till Bretagnes sydkust, närmare bestämt till Quiberon. En liten halvö i Atlanten. Cyklarna hängde med och vi cyklade runt hela halvön. Fräknar fick vi i massor, eller jag i alla fall, och saltstänk och en och annan öl.

En bit in i landet finns Bretagnes svar på skeppsättningen vid Kåseberga, men så många fler bautastenar än den lilla plutteskeppssättningen vi har. Nu snackar vi alltså om de där bautastenarna som Obelix går omkring och bär på hela tiden i serien om Asterix och hans äventyr. De sattes dit omkring 4000 år före Kristus, precis som vår skeppsättning, och ingen vet hur någon har kunnat forsla dit stenarna eller varför. De står i långa rader och man undrar om det inte är något sorts religiöst sätt att sätta stenarna på, så att man går längs med stenarna som en sorts rit. Tja, ingen vet exakt men det är ganska imponerande, eller hur?

Ha det så gott!
Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar